Hvor mange skal der være i en bestyrelse? Få svar på dine spørgsmål

Antallet af bestyrelsesmedlemmer i en forening afhænger af organisationens behov og vedtægter. Læs om lovkrav, praktiske anbefalinger og tips til at sammensætte en effektiv bestyrelse, der skaber værdi for foreningen og dens medlemmer.

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling: Hvad skal du vide?

En ekstraordinær generalforsamling kræver korrekt indkaldelse og overholdelse af regler som varslingsfrister og dagsordensopstilling. Få indsigt i, hvem der kan indkalde, typiske situationer, og hvordan digitale værktøjer kan sikre en smidig og effektiv proces.

Mand sidder med computer og tænker sig om

Vedligeholdelsesplan: Få guiden til din forening her

I denne artikel får du indsigt i, hvordan en vedligeholdelsesplan kan sikre, at jeres ejendom holdes i god stand, opretholder sin værdi og skaber økonomisk overblik. Vi guider dig gennem, hvordan planen kan prioritere renoveringer og minimere uforudsete udgifter.

Hvornår må man bo i sit sommerhus? En guide til regler og muligheder

Her dykker vi ned i, hvornår man må bo i sit sommerhus hele året. Vi gennemgår reglerne for helårsbeboelse, undtagelser, krav til sommerhusets egnethed samt muligheder for dispensation. Derudover ser vi på fordele, udfordringer og konsekvenser ved ulovlig helårsbeboelse.

Hus set fra afstand

Hvad er en andelsbolig? Læs vores store guide her

En andelsbolig giver dig brugsret til en bolig i en andelsforening, men medfører også bestemte forpligtelser og økonomiske forhold at overveje. Få indsigt i, hvad det indebærer at bo i en andelsbolig, og hvordan du finansierer købet.

Formandens opgaver i foreningen: Ansvar og ledelsesstrategier

Formandens opgaver i foreningen strækker sig fra økonomisk og juridisk ansvar til kommunikation. Læs, hvordan disse elementer er afgørende for en velfungerende ledelse, og få indsigt i praktiske tips til at optimere din rolle som formand.

Hvad er en ejerbolig – og hvilke forpligtelser følger med?

En ejerbolig giver frihed til at tilpasse dit hjem, men medfører også ansvar for vedligeholdelse og økonomi. I denne artikel gennemgår vi forskellen mellem ejer- og andelsboliger samt fordele og ulemper ved ejerskab. Du får også indsigt i finansiering og vigtige overvejelser, inden du investerer i en ejerbolig.

Hvad er en grundejerforening – og hvad kan den bestemme?

I denne artikel dykker vi ned i, hvad en grundejerforening er, hvilke opgaver og beslutninger den kan træffe, samt hvilke fordele og udfordringer du kan opleve som medlem. Få indsigt i lovgivningen, reglerne og hvordan en velfungerende forening kan gavne både området og din ejendom.

Kassererens rolle i foreningen: Fra bogføring til budgetlægning

Kassereren har en vigtig rolle i enhver forening og står for alt fra bogføring til betalinger. Men hvilke konkrete opgaver og ansvar har kassereren, og hvorfor er rollen så essentiel for foreningens økonomi?

Sådan fordelte mere end 5.000 københavnere sig i Jylland i 2023

Stadig flere københavnere flytter til Jylland, og en række byer oplever stor tilstrømning fra hovedstaden. Men hvilke jyske kommuner tiltrækker egentlig flest af de her storbyboere?

Hvem kan være revisor i en forening? En guide til valg og ansvar

Valget af revisor til jeres forening er en afgørende beslutning, der sikrer, at økonomien bliver håndteret korrekt. Find ud af, hvem der kan være revisor i en forening, og hvilke regler der gælder.

Her flyttede 70.000 danskere til i 2023

Flere flytter fra storbyerne til forstæder som Gentofte, Gladsaxe og Rødovre. Folk søger roligere omgivelser uden at opgive storbyens nærhed. Trenden viser en klar tilvækst i disse kommuner.

Rundkørsel set oppe fra

Hvad er et honorar? En omfattende guide til boligforeninger

Hvad er et honorar, og hvordan fungerer det i boligforeninger? Se her, hvad I som forening skal være opmærksom på i forbindelse med honorarer og skatte- og momsregler.

Husregler: En guide til godt naboskab og trivsel

Forbedr trivsel og undgå konflikter med husregler. Få indsigt i vigtigheden af husregler og tips til effektiv implementering i jeres boligforening.

Forsikring i en forening: Hvad skal I være opmærksomme på?

Forsikringer kan beskytte jer mod økonomiske risici i tilfælde af uforudsete hændelser. Fra ansvars- til bygningsforsikring – se, hvad jeres forening bør have styr på her.

To personer skriver på fælles papir

Foreningsregnskab: En praktisk guide til effektiv økonomistyring

Foreningsregnskab handler om at holde styr på økonomien og giver et samlet overblik over, hvad foreningen tjener og bruger. Få styr på jeres foreningsregnskab med vores guide her.

Hvor I landet vrimler det med børn?

For mange betyder børn alt i verden. Men selvom udviklingen viser vi får færre børn er der stadig nogle store familier ude i Danmark. Se hvor i landet den største tilvækst af familier med fem børn eller derover lever!

tjekliste på papir med blyant

Ekstraordinær generalforsamling: En praktisk guide for foreninger

Når uventede situationer eller vigtige beslutninger kræver hurtige handlinger, kan en ekstraordinær generalforsamling være løsningen. Læs alt om ekstraordinære generalforsamlinger i foreninger her – fra regler og dagsorden til planlægning.

Sådan bruger jeres forening MobilePay til effektiv betaling og administration

MobilePay kan forenkle jeres betalingsprocesser i foreningen. Bliv klogere på både fordele og omkostninger forbundet med løsningen her.

Boligforeninger med automatisk huslejeopkrævninger og bogføring

Boligforeninger kan få automatiseret de tunge processer omkring gentagne betalinger. For eksempel boligydelsens faktura som sendes ud automatisk og bogført i e-conomic.

Effektiv Boligforening

Er du i tvivl om hvor du skal starte? Eller du er måske i tvivl om din boligforening behøver et produkt som Boligforeningsweb? I denne artikel kigger vi på nogle af de ting du kan forvente dig ved at bruge Boligforeningsweb.

Se hvordan mere end 220.000 sommerhuse er fordelt i Danmark

Næsten alle kommuner er med på top-listen over danske kommuner med flest sommerhuse. Se hele listen over de kommuner med sommerhuse og bliv klog på hvad der tiltrækker ferieglade danskere.

Salg af andelsbolig: Her er alt, du skal vide

Uanset om du overvejer at bruge en ejendomsmægler eller selv vil håndtere salget, får du her overblikket over de vigtigste trin i processen. Vores guide dækker alt fra vurdering og klargøring til regler, skat og salgsprocessen.

Få MitID til din boligforening og bliv fremtidssikre

Det er ikke alle foreninger som skal bruge MitID, men det kan være smart at undersøge. Her er guiden til at komme igang med MitID Erhverv til foreningen.

Sådan er knapt 20.000 kolonihaver fordelt i Danmark

Kolonihaver er en dejlig flugt fra byens larm. Se her hvor de knap 20.000 danske kolonihaver er fordelt. Knapt halvdelen er faktisk fordelt på kun tre danske kommuner.

Danmarks kort med røde prikker

Her finder du private andelsboligforeninger

Etagebyggeri fylder mest på Sjælland, mens rækkehuse boltre sig på Fyn. Her i artiklen kan du læse hvor i Danmark vi har de fleste private andelsboligforeninger.

En person bruger hænder og PC til kommunikation

Regler for generalforsamling i foreninger

På en generalforsamling mødes foreningens medlemmer for at træffe beslutninger om organisationens drift og fremtid. Læs om regler, indkaldelse, dagsordener og hvordan mødet kan bruges strategisk her.

Boliger med vokseværk

Flere steder i landet har danskerne fået mere plads over tid i boligen. I denne artikel kigger vi på hvor man har fået mest plads over tid!

Har jeres forening brug for et CVR-nummer?

Læs om fordelene ved at have et CVR-nummer, hvordan I registrerer, og hvornår det er et krav.

Her får du mest plads i boligen

Boligforeningsweb har undersøgt hvor i landet indbyggere har flest kvadratmeter i deres bolig. De kommuner med mest plads per indbygger har gennemsnitligt mere end 70 kvadratmeter. Læs her og se hvor du får mest plads!

Guide til bestyrelsesarbejde i foreninger

Få overblik over, hvad en bestyrelse er, hvilke opgaver den har, og hvilke regler der gælder for bestyrelsesarbejde i en forening her.

lejlighedskompleks set fra afstand

Sådan laver I en god husorden i boligforeningen

En husorden er med til at skabe et harmonisk miljø i bolig- og ejerforeninger. Få tips til at udarbejde og kommunikere husordenen her.

To personer skriver på fælles papir

Effektivisering af dokumenthåndtering i boligforeninger (Digital guide)

Der kommer flere og flere digitale boligforeninger, men det første skridt er ofte det største. Hvordan kommer man bedst igang? I hvilken rækkefølge skal det gribes an? Boligforeningsweb giver her et bud på hvordan det kan gøres!

Kvinde som skriver på PC

Boligforeningers udfordringer og løsninger med digitalisering

Mere og mere bliver digitaliseret i denne tid. Det betyder at boligforeningerne også kan få gavn af en digitalisering af deres arbejde, men hvilke udfordringer skal man være særligt opmærksom på?

Optimér jeres foreningsadministration og slip for det tunge administrative arbejde

Optimér foreningsadministrationen og få tid til andre opgaver. Læs, hvordan I kan spare tid og kræfter og forbedre tilfredsheden blandt medlemmerne.

Træf beslutninger baseret på jeres forenings værdi: Få en professionel valuarvurdering

En valuarvurdering fastslår markedsværdien på jeres boligforening og har derfor betydning for alle beboere. Se her, hvad en valuarvurdering er, og hvordan I får den bedste vurdering.

Vej med boliger i baggrunden

Gør jer mere attraktive med en ladestander i jeres boligforening

Med en ladestander til jeres boligforening gør I både liv nemmere for beboere med elbil og øger attraktiviteten. Bliv klogere på jeres muligheder her.

Dejlig gårdhave med cykelstativ

Afskrivning for boligforeninger: Det skal du vide

Afskrivninger bruges i alle boligforeninger og er en vigtig faktor, når værdien i en forening skal estimeres. Læs alt, I skal vide om afskrivninger her.

Nikolaj Jansen, Account Manager